Innovasjonsprisen for inkluderende design

Det er nesten ikke til å tro - at disse beskjedne gratulasjonskortene skulle menge seg i selskap med NRK, Vipps og Ruter for å nevne noen. Hvordan det kunne skje? Les videre og finn det ut!




Da Rabalder skulle åpne i 2022, skulle alt være perfekt. Jeg ønsket meg en butikk som alle kunne føle seg hjemme i, og ville derfor at varene skulle vise frem mangfoldet i samfunnet vårt. Fargeblyanter i forskjellige hudtoner, ulike dukker og diverse ble bestilt, men noe så enkelt som kort var det verre å finne. Heldigvis har jeg en aldri så liten kunstner for hånden, og min mann ble dermed satt i arbeid. Utstyr ble kjøpt inn, og produksjonen var i gang. Rabalders helt egen serie av inkluderende gratulasjonskort var realitet.


Nå har vi produsert over 100 ulike kort fordelt på ulike temaer og sesonger. Ettersom vi gjør alt selv, er veien fra tegnebrettet til butikken kort. Dermed kan vi teste ut ulike varianter og se hva som slår an. Noen kort har blitt klassikere som nesten alltid er på plass, mens andre byttes ut med jevne mellomrom. Du vil alltid finne et variert og spennende utvalg gratulasjonskort hos oss. 


Se vårt utvalg av kort i nettbutikken her




Vi har fra start vært slått i bakken over hvor godt kortene har blitt mottatt av våre helt fantastiske kunder. Allikevel var det et sjokk at DOGA (Design og Arkitektur Oslo) ønsket å gi oss hederlig omtale når Innovasjonsprisen for Inkluderende design skulle deles ut januar 2023. Prisen deles kun ut hvert tredje år på oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet, og vinneren innenfor vår kategori (Grafisk design) ble NRK. Å komme på andre plass etter dem føles som en seier i seg selv, når man er en liten, og i det store bildet ubetydelig, barnebutikk på Sørlandet.


Allikevel - det er noen ganger de små tingene som betyr mest. Når vi ser et barn lyse opp over å gjenkjenne seg selv i et kort med motiv av noen i rullestol, med gips på armen eller med samme hudfarge - da kjenner vi at vi har gjort noe riktig.


"Rabalder lager kort som speiler samfunnet vårt med variasjon av familiesammensetninger, mennesker, hudfarger, klær, funksjonsnedsettelser, interesser og preferanser – en etterlengtet gjenspeiling av samfunnet. Juryen blir glad av aktører som Rabalder, og av å se at de tar barnas virkelighet på alvor, og tegner den inn med flotte illustrasjoner. Juryen vil løfte frem dette hjerteprosjektet som arbeider for at alle skal bli inkludert."

Lena Tønseth - Kategorileder Grafisk Design


Les hele omtalen på DOGA her


   






2024-02-14 22:43:00